DAKWAH HARMONI: Belajar Cara Berdakwah

Secara Harmoni | Secara Harmoni | Secara Harmoni

Adakah anda ingin berkongsi mesej Islam dengan orang bukan Islam dengan cara yang harmoni dan berkesan?

Kini mudah sahaja nak belajar berdakwah. Siapa pun boleh berdakwah tanpa mengira latar belakang, walau pun tiada pengalaman!

Apakah itu Kursus DAKWAH HARMONI? 

DAKWAH HARMONI adalah salah satu kursus di dalam platform aplikasi DAWANITY yang menawarkan kursus tentang cara menyampaikan mesej Islam kepada bukan Islam dengan harmoni. DAKWAH HARMONI bertujuan untuk memupuk budaya dakwah yang memelihara keamanan, keharmonian, dan saling hormat-menghormati di kalangan masyarakat pelbagai agama dan berbilang kaum.

Write your awesome label here.

Apakah yang akan
anda pelajari?

Dengan mendaftar di DAKWAH HARMONI, anda akan belajar:
  • Metodologi dan pendekatan berdakwah. 
  • Kajian perbandingan agama tanpa provokasi
  • Cara dan teknik menjawab soalan-soalan yang ditimbulkan oleh orang bukan Islam
  • Kemahiran praktikal dan tips seperti teknik komunikasi serta Do's & Dont's dalam dakwah
  • Contoh sebenar dan kajian kes interaksi dakwah yang berjaya

Siapakah pengajar DAKWAH HARMONI?

Kursus DAKWAH HARMONI adalah diketuai oleh Bro Shah Kirit (Tokoh Maulidur Rasul Peringkat Kebangsaan 2012) serta dibantu oleh Bro Hanif Jalil dan Bro Hafizi Radzi. Barisan pengajar ini berpengalaman luas lebih dari 20 tahun, telah mengendalikan ratusan kursus dakwah di lebih dari 20 negara. Mereka juga merupakan Panel Penasihatan Akidah di Jabatan Mufti beberapa negeri.

Kursus ini mempunyai pasukan pengajar yang berkelayakan, berpengalaman, dan mempunyai kepakaran dalam pelbagai aspek dakwah, seperti teologi, perbandingan agama, psikologi dan sosiologi.

Bro Hafizi | Bro Shah Kirit | Bro Hanif

3 panel pengajar Kursus DAKWAH HARMONI
dari NGO Global UNITY Network

Pakej Lengkap untuk belajar dakwah

Kursus ini bukan hanya sekadar mengajar teori bagaimana nak mulakan dakwah, menimbulkan minat bukan Islam untuk pelajari Islam atau menjawab soalan-soalan dari bukan Islam secara rasional & menyakinkan tetapi ianya turut akan membimbing secara praktikal dari langkah kecil hingga anda berupaya berdakwah sepenuhya InshaAllah.

Modul

Video

Minit Pembelajaran

Tugasan

Bagaimanakah anda boleh menyertai DAKWAH HARMONI?

DAKWAH HARMONI boleh diakses oleh sesiapa sahaja yang mempunyai telefon pintar atau komputer dengan sambungan internet. Buat masa ini pendaftaran DAKWAH HARMONI adalah secara tertutup. Tekan sahaja link dibawah untuk masuk ke dalam 'waiting list'  kami apabila slot dibuka untuk anda.

Tunggu apa lagi?
 
Jangan lepaskan peluang ini untuk belajar berdakwah secara harmoni bersama DAWANITY.

Muat Turun Aplikasi DAWANITY sekarang!

Aplikasi DAWANITY sudah terdapat di Apple App Store dan Google Play Store. Anda boleh belajar dakwah dengan menggunakan telefon pintar anda!
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.
TESTIMONI

Apa Kata Mereka Tentang DAKWAH HARMONI?

DATO' SETIA DR. MOHD NAIM

YB Senator Menteri Agama

Ramai anak muda lebih familiar dengan aplikasi seperti ini dan inilah peluang diambil oleh team DAWANITY. Semoga aplikasi dan kursus ini akan menjadi asbab kepada lebih ramai kalangan orang muda untuk minat berdakwah.

NORAZIAH NORDIN

Pensyarah Universiti

Satu apps pembelajaran atas talian yang sangat mudah bagi individu yang sibuk dengan urusan kerja seperti saya. Info dakwah yang mudah dan santai menukar persepsi sy bahawa dakwah tidak sukar untuk dilakukan dan disampaikan.

QHAIREEL ANWAR

pesara

Memudahkan saya untuk belajar dan memahami ilmu dakwah di mana-mana dan bila-bila masa. Saya yang sudah bersara ni pun boleh belajar ilmu dakwah dan bantu sebarkan dakwah.

NUR AISYAH SYUHADA

MUALAF Iban

Apps ni buat saya lebih yakin untuk berdakwah kepada keluarga dan rakan-rakan saya. Alhamdulillah, saya boleh menjadi muslimah yang lebih baik dengan ilmu dakwah belajar disini.

Ayuh mulakan pembelajaran dakwah anda !